Anmäl dig till behandlingsstudien

Tag chansen att leva ett friare liv

I flera städer i södra Sverige finns det nu möjlighet att  delta i en studie som provar två olika behandlingar  för panikångest mot varandra. Båda har visat sig effektiva och är du med i studien kommer du att behandlas med en av dem. Studien bedrivs från Lunds universitet men behandlingarna ges på flera olika mottagningar.


För att delta behöver du vara mellan 18-70 samt ha de praktiska möjligheterna och vara motiverad till att delta i en intensiv psykologisk behandling under 12 veckor. Se nedan vilka städer som behandlingen ges i samt vad ditt deltagande innebär.

Mottagningarna där behandlingen ges finns i följande städer:

  • Arlöv, Allmänpsykiatriska Mottagningen
  • Falkenberg, Landstingets Närsjukvård
  • Helsingborg, Ungdomsmottagningen
  • Lund, Vuxenpsykiatriska Mottagningen och Lund Ungdomsmottagning (18-24 år)
  • Malmö, Drottninggatans Allmänpsykiatriska Mottagning, Studenthälsan – Malmö Högskola (endast studenter) och Malmö ungdomsmottagning (18-24 år)
  • Trelleborg, Vuxenpsykiatriska Mottagningen
  • Trelleborg/Vellinge ungdomsmottagning (18-24 år)
  • Varberg, Landstingets Närsjukvård
  • Värnamo, Vuxenpsykiatriska Mottagningen

Observera att du inte kontaktar mottagningarna direkt för deltagande i denna behandlingsstudie, utan fyller i formuläret nedan.

Vad innebär det att delta i forskningsprojektet?
En inledande noggrann bedömning kommer att avgöra om du har förutsättningar för att delta i studien. Blir du antagen kommer du därefter att påbörja en av de båda behandlingarna eller placeras på väntelista inför behandling. Båda behandlingarna innebär att man träffas en till två gånger per vecka under 12 veckor. Bedömning och samtal kommer att videofilmas, som ett hjälpmedel för terapeuten samt för att man skall kunna se att bedömning och behandling utförs på rätt sätt.

Vad vinner jag på att delta?
Genom att delta i projektet erbjuds du psykologisk behandling av hög kvalitet. Behandlingen går på högkostnadsskyddet och kostar dessförinnan som ett vanligt sjukhusbesök. Hela behandlingen kommer alltså maximalt att kosta dig som patient 1100 kr. Behandling på en ungdomsmottagning eller på Studenthälsan – Malmö Högskola är avgiftsfri. Den noggranna bedömningen före och efter behandlingen, som är en del av forskningsprojektet, upplever många som något positivt. All bedömning för forskningsprojektet är avgiftsfri.

 

Skicka din intresseanmälan här.

Du förbinder dig inte till att delta i studien genom din anmälan. Vi kommer att höra av oss till dig så att du kan få få mer information och ställa de frågor du vill. Deltagarantalet i studien är begränsat, så en anmälan garanterar inte plats. Om plats finnes kommer du bli erbjuden att delta i en bedömning som kommer att avgöra om du kan få behandling i studien. Ibland är söktrycket högt varför väntetid till bedömning kan variera och för en del orter innebära en lång väntetid.

Observera att Din anmälan inte är en remiss till sjukvården utan en intresseanmälan till en forskningsstudie. Om ditt psykiska allmäntillstånd är allvarligt nedsatt eller försämras bör du söka hjälp och behandling på din vårdcentral eller din psykiatriska mottagning: är det akut uppmanar vi dig att söka hjälp på din närmsta psykiatriska akutmottagning.

Vi kontaktar möjliga deltagare via telefon och ringer då som regel från dolt nummer. Tänk därför på att svara även på samtal från dolt nummer under en tid efter din intresseanmälan!

* innebär att frågan är obligatorisk


Om du inte fyllt i panikformuläret, följ denna länk
Villkor

Det går även bra att kontakta oss via telefon.

Projektansvarig för Skåne är Thomas Nilsson, tel 0410-55733
Projektansvarig för Halland och Småland är Martin Svensson, tel 0346-56323.